Fem nya akter till Peace & Love

news image
Michael Monroe och Imperial State Electric mfl. till festivalen i Borlänge

Peace & Love har som vanligt en stor variation i bandlistan och bjuder på allt från hip hop till elektronisk musik. Det senaste släppet är av det rockigare slaget och innehåller ett gäng hårda akter. Vad sägs om Imperial State Electric, Michael Monroe, Nasum, Casablanca och The Kasketeers?

Imperial State Electric, med Nicke Andersson i spetsen, har turnerat flitigt de senaste åren och är nu aktuella för Peace & Love. Deras senaste album ”Pop War” släpptes i år och det är säkert många som längtar efter att få höra låtarna live.

Michael Monroe är en av Finlands största rockstjärnor genom alla tider och var tidigare frontman i kultbandet Hanoi Rocks. Monroe lär bjuda på en ösig spelning med sleazerock på högsta nivå. Hans sjätte och senaste studioalbum ”Sensory Overdrive” släpptes 2011 och har sålt guld i Finland.

Nasum är Sveriges kungar av grindcore och skulle ha firat 20 år som band om det inte var för att sångaren Mieszko Talarczyk tragiskt omkommit i flodvågskatastrofen 2004 i Thailand. Bandet är egentligen nedlagt men gör sin avskedsspelning på Peace & Love i sommar.

Casablanca fokuserar på tyngre rock och har kallats för supergrupp. Visst låter det lovande med ett band bestående av medlemmar från från Sahara Hotnights, Melody Club, Space Age Baby Jane och Roxy 77 samt en fotbollsspelare? Casablanca bildades för fem år sedan och gjorde sina tre första spelningar på på Scandinavium, i Globen samt på fotbollsstadion i Malmö.

The Kasketeers består av Rille Cockroach, Nightcrawler, Psycho Mike och Steinholtz. Det här bandet tar scenshowen till helt nya nivåer och spelar en udda form av rockabilly – nämligen psychobilly. Musiken kan beskrivas som en blandning av rockabilly och punk.



Hitta ett jobb hos LeoVegas