Åka på festival trots dålig ekonomi?

Det finns stunder i livet då man drömmer om resor och minns festivalminnen som om det vore igår. Men när man är på hugget och finner tid till att dra iväg, då brukar ekonomin plötsligt sätta käppar i hjulet. Det kan kännas hopplöst och trist att behöva vänta tills reskassan är påfylld, men det finns sätt att ta sig runt detta problem.

Sälj saker på blocket eller tradera.

De flesta personer i Sverige har ett överflöd av prylar och har du saker utan affektionsvärde eller t ex. guld, så rensa ut förråder och tjäna lite pengar på aktions och annonssajter. Det är inte svårt alls att sälja saker på Tradera, eftersom det är en så stor plattform så hittar många personer din aktion utan att du behöver göra någonting.

Tjäna extra på Gig-ekonomin.

Du har säkert hört talas om Fiverr och andra gig-sajter där man kan i princip sälja vad som helst när det gäller digitala saker. Kan du skriva texter, göra videos eller designa bra logos så kan du också tjäna pengar på detta sätt. Det kan känns lite krångligt men har du lite tid över så skapa ett konto och se om det är något för dig.

Starta en affiliate sajt.

Detta är såklart inget snabbt sätt att få pengar till en festival som är om en månad, men med lite framförhållning så kan man faktiskt tjäna lite extra pengar efter ett tag. Det kräver såklart mycket jobb i början, men affiliate inkomster kan räknas hem månad efter månad utan att man behöver jobba efter ett tag, det är äkta passiv inkomst.

Låna till festivalbiljetten?

Har du extremt ont om tid så kan t ex ett litet lån vara en lösning. Tyvärr har smålån oftast hög ränta så det gäller att betala tillbaka snabbt, annars kan det bli väldigt dyrt. Ett lån skall såklart inte utsätta din ekonomi för kaos, så innan du tar ett lån, se till att du kan betala tillbaka inom rimlig tid. Ingen festival är värd en kraschad privatekonomi.


Hitta ett jobb hos LeoVegas