Tips på musikspel på nätet

En av de mest underbara grejerna med musik är att den kommer i så många former. Utöver det självklara att lyssna på musiken och att själv uttrycka sig genom den, så har vi också musiken som stämningsförmedlare i filmens värld och, så klart av denna artikelns rubrik att döma, som ingrediens olika spel.

Dels har vi frågespel och till och med brädspel med musiken i centrum, men vad jag tänkte tipsa om idag är underhållande musikspel som man kan spela gratis på nätet. Allihop kräver en uppdaterad flash player, så om du inte har uppdaterat ditt flash program på länge är det något att kolla på först!

Resonance

Detta spel prisades 2010 i Nederländerna för sin läckra design och spelarvänlighet (du kan spela det här). Resonance är, som många andra spel på den här listan, lätt att lära sig men svårt att bemästra. I detta plattformsspel ska man röra sig från ena sidan av skärmen till den andra. Medan du rör dig framåt eller bakåt och hoppar dig fram i en värld av toner, gäller det att lära sig att kontrollera ny mark att landa på för att ta sig mot sin slutdestination. Detta gör du genom att plocka upp nya toner och spela dem för att slå på eller av olika hinder/hjälpmedel. Det räcker att spela ett par minuter innan man fattar grejen.

Super Crazy Guitar Maniac Deluxe 4

Drömmer du om att kunna gitarr-waila till klassisk hårdrocksmusik? Ja, dår är Super Crazy Guitar Maniac Deluxe 4 ett smidigt alternativ. Här kan du gå den snabba vägen och bli en sann virtuos genom att mangla dig fram med piltangenterna och siffrorna på tangentbordet. Själva spelet går att spela här, men det gäller att hålla ordning på takten. Samtidigt som du spelare, rusar nämligen ditt “streckgubbs-alter-ego” genom en besvärlig terräng, beväpnad med en elgitarr. Så fort du missar en ton tappar han farten och stöter på problem…

Drop a Beat Gluespel

Det sista spelet jag tänkte tipsa om heter Drop a Beat Gluespel och är lite annorlunda från de andra. Här är du nämligen en klassisk pianist, uppenbart inspirerad Beethoven, som måste undvika den missnöjda publiken, som kastar tomater, ägg och flaskor mot dig och ditt piano. Genom att hamra på de olika sidorna av tangentbordet, spelar din karaktär samtidigt som han rör sig längre bort eller närmare publiken. När ett föremål håller på att landa på ditt piano trycker du på space för att smälla upp pianolocket och få föremålet att studsa ut mot publiken. På så vis får du också poäng. Du hittar spelet här!

Dessa var mina tips på tre sköna musikspel att spela på nätet. Ha så kul, så hörs vi snart igen!


Hitta ett jobb hos LeoVegas