Tre fintech-festivaler att lägga på minnet

Fintech är ett begrepp som rymmer innovativa och användarvänliga produkter som kombinerar finansiella tjänster med mjukvaruutveckling. Ett resultat av fintech är tjänster som Revolut, Klarna och den svenska uppstickaren Rebilla. Samtliga har en gemensam kärna som består av innovation, IT och teknologi. Den övergripande utmärkelsen för de här aktörerna är att de fokuserat på användarvänlighet och skapat tjänster som underlättar vardagen för människor.

Men för den enskilde intressenten som brinner för ekonomi, AI och ny teknik finns det ett flertal festivaler inom fintech som är väl värda ett besök. Nedan har vi sammanfattat tre populära festivaler. Dessa är Singapore Fintech Festival, Indonesia Fintech Festival och Afro-Asia Fintech Festival. Gemensamt för samtliga är att de lockar en stor publik från hela världen där branschmän och experter får en unik möjlighet att utbyta idéer, hämta inspiration, knyta kontakter och vittna till morgondagens innovationer.

Singapore Fintech Festival

Singapore fintech festival är den största fintech festivalen i världen. Det har blivit en global mötesplats för folk i fintech branschen att kunna mötas och utbyta ideer och skapa kontakt med varandra. Flera visionärer och högt ansedda inom fintech föreläser och håller inspirerande föredrag. Företagschefer och medarbetare från finansinstitut, akademin, centralbanken, riskkapitalföretag och fintechs är flera av deltagarna under fintech festivalen. Årligen väljs olika teman som eventet sedan utgår ifrån. De teman som var valda inför 2019 och som festivalen utgick ifrån i samtal och föreläsningar var kring finans och teknik, hållbarhet, investeringar och den globala marknaden samt exponentiella teknologier. Teman för 2020 är ännu inte släppta men kommer att kommuniceras ut på deras hemsida inom kort. 

Afro-Asia Fintech Festival

Under juli månad 2019 anordnades “FinTech in the Savannah” som den första afro-asiatiska fintech festivalen någonsin. Festivalen kommer från och med nu bli en återkommande och årlig festival och en naturlig plattform för utbyte av ideer och nya samarbeten. Värdarna för festivalen är Singapore Monetary Authority (MAS) och Centralbank of Kenya (CBK) som tillsammans vill skapa en plattform för främst afrika och asiens aktörer inom fintech branschen. Festivalen äger rum i Kenyas huvudstad Nairobi och är den första i sitt slag i regionen. Arrangörerna välkomnar aktörer och medarbetare från hela världen att ta del av intressanta talare och utvecklande samtal. Festivalen är inspirerad av Singapore fintech festival som är den största sammankomsten för aktörer inom fintech branschen. Bland deltagarna som uttryckt sitt intresse finns bland annat TradeViewer och svenskägda TradingToplists från Seychellerna. Mer information finns här: https://www.afroasiafintech.net/

Indonesia Fintech Festival 

Utvecklingen inom fintech branschen har framskridit snabbt de senaste åren i indonesien och de förutspås ha en fortsatt stark och innovativ utveckling framåt. Med många startups inom banksektorn är fintech idag en av de mest lovande branscherna när det kommer till tillväxt i indonesien. Indonesia fintech festival anordnas i september och äger rum i Assembly Hall, Jakarta Convention Center (JCC) som ligger i indonesiens huvudstad Jakarta. Som värd står FinTech Association (AFTECH). Ytterligare detaljer finns på Indonesia Fintech Festivals officiella webbplats.


Hitta ett jobb hos LeoVegas